Mikrolux nazočio Međunarodnom simpoziju dijatomologa

Posted in News

P1010084.JPG

P1010078.JPG    P1010086.JPG

Zagreb je od 10. do 13. travnja bio domaćin 8. Međunarodnog simpozija srednjoeuropskih dijatomologa. Simpozij je održan u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog botaničkog društva.

Ovakav simpozij održava se svake godine i okuplja dijatomologe sa šireg europskog područja. Na zagrebačkom Simpoziju bila su 72 dijatomologa iz 17 europskih zemalja, te iz Japana, SAD-a i Meksika. Održano je 58 prezentacija, a predstavljena je i mikroskopijska oprema nužno potrebna za proučavanje dijatomeja, mikroskopskih fotosintetskih jednostaničnih organizama, koji žive u slatkim vodama i morima, a iznimno su važni za živi svijet jer svojom ulogom kao primarni proizvođači fiksiraju CO2 i proizvode kisik.

Mikrolux je na svom izložbenom prostoru predstavio skrenirajuće elektronske mikroskope tvrtke Tescan, a na brojnim izloženim posterima mogle su se vidjeti fotografije dijatomeja napravljene upravo na Tescanovim mikroskopima. To samo potvrđuje kako su Tescanovi skenirajući elektronski mikroskopi iznimno pogodni i za analize bioloških uzoraka.

Sva četiri dana održavanja Simpozija protekla su u izvrsnoj organizaciji, a osim predavanja bili su upriličeni obilasci Zagreba, izleti na Plitvice i Rastoke, cocktail party, te gala večera. Za odličnu organizaciju, atmosferu i neformalni dio druženja, uz ostale organizatore, zaslužna je doc. dr. sc. Zrinka Ljubešić sa svojim suradnicima s Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

P1010092 Dijatomi 2 mikroskopski

Dijatomi 1 mikroskopski Dijatomi 3 mikroskopski

Dijatomi 4 mikroskopski Dijatomi 5 mikroskopski

Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук