Analytica 2014.

Posted in News

analytica 1        analytica 2

analytica 3

Početkom travnja u Munchenu je održan 24. vodeći međunarodni stručni sajam laboratorijske tehnologije, analiza i biotehnologije, te konferencija Analytica. Ove je godine na taj vrlo posjećeni Sajam došlo čak 34 400 posjetitelja, a svoje su proizvode prezentirala 1 142 izlagača iz 40 različitih zemalja. Kako tvrtka Mikrolux prati trendove i svjetske tehnološke novitete, posjetila je i ovogodišnji sajam Analyticu.

Na Sajmu su zapaženi bili noviteti tvrtke TESCAN ORSAY HOLDING, a.s., normiranog proizvođača skenirajućih elektronskih mikroskopa. Na Sajmu je prezentiran model FERRA3, prvi FIB SEM model u svijetu s potpuno integriranim Xe izvorom plazme. Ipak, najveća pozornost bila je usmjerena prema proizvodu RISE, mikroskopu za korelativnu Raman-SEM mikroskopiju koji je prvi takav proizvod u svijetu. RISE mikroskop je zajednički proizvod tvrtke TESCAN ORSAY HOLDING, a.s. i WITec GmbH.

RISE - PRVI KONFOKALNI I SKENIRAJUĆI MIKROSKOP U JEDNOM SISTEMU

TESCAN ORSAY HOLDING, a.s. i WITec GmbH, njemačka kompanija specijalizirana za Ramanovu i mikroskopiju skenirajućom sondom, zajedno su lansirali ove godine RISE mikroskop na sajmu Analytica 2014. RISE mikroskopija je nova korelativna mikroskopska tehnika koja kombinira Ramanovu konfokalnu mikroskopiju i skenirajuću elektronsku mikroskopiju u jednom integriranom mikroskopskom sistemu. Ova jedinstvena kombinacija ima mnoge prednosti  za korisnika mikroskopa, kao što je opsežna karakterizacija uzorka. Elektronska mikroskopija odlična je tehnika za vizualizaciju površinskih struktura uzorka na nanometarskoj skali, dok je konfokalna Ramanova mikroskopija afirmirana spektroskopska metoda koja se koristi za detekciju kemijskih i molekularnih komponenti unutar uzorka. Pomoću RISE mikroskopa moguće je po prvi put dobivanje SEM i Raman slika s istog područja na uzorku, te korelacija ultrastrukturalnih i kemijskih informacija pomoću jednog mikroskopskog sistema.

Obje analitičke metode su u potpunosti integrirane u RISE mikroskop. Između različitih mjerenja, ekstremno precizno postolje automatski prebacuje uzorak unutar mikroskopske komore pod vakuumom te ga repozicionira. Integrirani RISE software obavlja podešavanje željenih parametara te podešavanje instrumenta. Dobiveni rezultati se mogu korelirati, te se mogu preklopiti SEM i Raman slike. "RISE mikroskopija pruža jedinstvene prilike za najopsežniju ultra-strukturalnu te molekularnu analizu uzorka.", objašnjava Dr. Olaf Hollricher, CEO i direktor R&D u kompaniji WITec.

Jaroslav Klima, predsjednik Uprave i CEO u TESCAN ORSAY HOLDING-u kaže: "Jako smo zadovoljni suradnjom s WITec-om, a naš zajednički cilj je ponajprije zadovoljstvo kupaca. Smatramo ovo važnim korakom u razvoju integriranih sistema za promatranje i analizu uzorka na nano skali. RISE mikroskop će znatno obogatiti TESCAN-ov portfolio high-end proizvoda te naglasiti njegovu vodeću poziciju na tržištu elektronskih mikroskopa."

RISE mikroskop ima sve funkcije i karakteristike samostalnog SEM-a i konfokalnog Ramanovog mikroskopa. SEM i Raman su visoko rezolucijske tehnike snimanja s rezolucijom ispod nanometra i difrakcijom ograničenom na 200 - 300 nm. U Raman modalitetu snimanja, uzorak može biti skeniran u opsegu 250 µm x 250 µm x 250 µm. RISE mikroskopija spaja jednostavno korištenje s prednostima izuzetne analize te je zato prikladna za mnoštvo aplikacija poput nanotehnologije, znanosti o materijalima ili prirodne nauke.

WITec i TESCAN zajedno su razvili RISE mikroskop unutar UnivSEM projekta. UnivSEM sedmi je projekt financiran od strane Europske unije. Tvrtke, sveučilišta i istraživačke institucije iz Češke Republike, Njemačke i Švicarske sudjelovale su u njemu. EU projekt podržava razvoj dodatnih analitičkih alata za skenirajuću elektronsku mikroskopiju.

         

 

Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук